Per tal d'incrementar la seva experiència d'usuari i millorar el servei mitjançant els seus hàbits de navegació, utilitzem "cookies" pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que accepteu que n'utilitzem. Més informació aquí.
X
Col·leccions
Títol: EL PRIMER FERROCARRIL DE LA PENÍNSULA
Subtítol: 175è aniversari de la línia Mataró a Barcelona 1848-2023
Col·lecció: Ferrocarrils
Pàgines: 152
Format: 22 x 26 cm
Enquadernació: Tapa dura
ISBN: 978-84-19736-10-9
Preu : 32.00 €

EL PRIMER FERROCARRIL DE LA PENÍNSULA

175è aniversari de la línia Mataró a Barcelona 1848-2023

En l’escaiença del 175è aniversari de la posada en marxa de la primera línia fèrria de la península Ibèrica, la de Mataró a Barcelona, l’Arxiu Comarcal del Maresme ha coordinat l’edició d’un volum que afona en la història d’aquesta línia que té la consideració de patrimonial.

El volum el formen tres capítols. L’inicial versa sobre la biografia del seu impulsor, el mataroní Miquel Biada. El segon tracta sobre la creació del primer tram de la línia (Mataró-Barcelona, 1848). I el tercer glossa el desenvolupament i l’ampliació de la línia, primer, fins a Arenys de Mar, i més tard, fins a Calella i via enllà fins a la Tordera i l’entroncament amb la línia del Vallès que arriba fins a la frontera amb França, i també parla de les companyies que l’han gestionat al llarg dels darrers 175 anys.

El volum va jalonat per uns textos destacats que aborden temes d’enginyeria civil, història, curiositats i anècdotes en relació amb aquesta línia patrimonial. Ben documentat i ricament il·lustrat, el volum és una peça indispensable per conèixer la història del desenvolupament tecnològic, industrial i cultural de Maresme i del país.

Amb el suport:

Llibres Relacionats