Con el fin de incrementar su experiencia de usuario y mejorar el servicio mediante sus hábitos de navegación, utilizamos "cookies" propias y de terceros. Si sigue navegando, consideremos que acepta que las utilizemos. Más información aquí.
X
Colecciones
Título: EL PRIMER FERROCARRIL DE LA PENÍNSULA
Subtítulo: 175è aniversari de la línia Mataró a Barcelona 1848-2023
Colección: Ferrocarrils
Páginas: 152
Formato: 22 x 26 cm
Encuadernación: Tapa dura
ISBN: 978-84-19736-10-9
Precio : 32.00 €

EL PRIMER FERROCARRIL DE LA PENÍNSULA

175è aniversari de la línia Mataró a Barcelona 1848-2023

En l’escaiença del 175è aniversari de la posada en marxa de la primera línia fèrria de la península Ibèrica, la de Mataró a Barcelona, l’Arxiu Comarcal del Maresme ha coordinat l’edició d’un volum que afona en la història d’aquesta línia que té la consideració de patrimonial.

El volum el formen tres capítols. L’inicial versa sobre la biografia del seu impulsor, el mataroní Miquel Biada. El segon tracta sobre la creació del primer tram de la línia (Mataró-Barcelona, 1848). I el tercer glossa el desenvolupament i l’ampliació de la línia, primer, fins a Arenys de Mar, i més tard, fins a Calella i via enllà fins a la Tordera i l’entroncament amb la línia del Vallès que arriba fins a la frontera amb França, i també parla de les companyies que l’han gestionat al llarg dels darrers 175 anys.

El volum va jalonat per uns textos destacats que aborden temes d’enginyeria civil, història, curiositats i anècdotes en relació amb aquesta línia patrimonial. Ben documentat i ricament il·lustrat, el volum és una peça indispensable per conèixer la història del desenvolupament tecnològic, industrial i cultural de Maresme i del país.

Amb el suport:

Libros Relacionados