Per tal d'incrementar la seva experiència d'usuari i millorar el servei mitjançant els seus hàbits de navegació, utilitzem "cookies" pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que accepteu que n'utilitzem. Més informació aquí.
X
Col·leccions
Títol: Cadaqués de portes endintre
Autoria:
Col·lecció: Fora de col·lecció
Pàgines: 320
Format: 22 x 26 cm
Enquadernació: Rústica solapa
ISBN: 978-84-16547-56-2
Preu : 32.00 €

Cadaqués de portes endintre

50 converses amb vilatans de Cadaqués i una interessant col·lecció de fotografies de la vila. Aquestes persones ens fan partícips d’històries i anècdotes viscudes per ells, que ens permeten conèixer, en primera persona, un món tancat en si mateix. Un indret amagat degut a la seva configuració geogràfica, al final d’un camí ple de corbes on, fins als inicis del segle passat en què es va construir la carretera, només hi arribaven uns pocs que ja coneixien la seva duresa i agressivitat. Però sobretot la bellesa que els esperava allí, i que ja havia captivat o estava a punt de fer-ho a artistes com els Pichot, en Marquina, Eliseu Meifrèn o la família de Salvador Dalí, entre els més anomenats.

Un poble que, degut a aquest aïllament, ha mantingut fins avui la seva pròpia parla, de la que la filòloga Ernesta Sala i Bruses va crear-ne una gramàtica, i que hem volgut respectar en aquest llibre al transcriure les converses.

Ens han parlat de la vida que van conèixer als masos, avui gairebé tots enderrocats. Ens han parlat de l’infern de la Guerra Civil. De la gelada de 1956 que va matar totes les oliveres. Del Club Mediterranée (1962) que va donar un gran impuls al turisme, avui reintegrat al Parc Natural de Cap de Creus. De l’època dels hippies, de La Gauche Divine...

Llibres Relacionats