Per tal d'incrementar la seva experiència d'usuari i millorar el servei mitjançant els seus hàbits de navegació, utilitzem "cookies" pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que accepteu que n'utilitzem. Més informació aquí.
X
Col·leccions

Fil de la Història

Logo Fil de la Història
El Fil de la Història és una col·lecció de novel·la històrica que proposa un concepte innovador del gènere i de la seva relació amb el lector. Mitjançant notes de peu de pàgina interactives en format QR, el lector pot accedir a la documentació de primera mà que va utilitzar l’autor en elaborar l’obra. D’aquesta manera, cada llibre permet una doble lectura en paral·lel: la del relat de ficció i la de les seves bases documentals. Des de l’absolut respecte a l’autoria i al text literari, les signatures digitals faciliten que el lector interactuï amb l’obra i que intenti respondre aquelles preguntes que tots ens hem fet quan llegim novel·la històrica. Per exemple: on acaba el relat històric documentat i on comencen les llicències literàries? O, tot un clàssic: i això, com ho saben?

El novel·lista E. M. Forster va escriure: «Una història [history] és: el rei va morir i després va morir la reina. Un relat [story] és: el rei va morir i després la reina va morir de tristesa». El Fil de la Història recull les característiques fundacionals del gènere i les activa utilitzant les noves tecnologies. Atractiu literari i rigor documental: en definitiva, una fórmula nova i vella alhora, i, per tant, del tot imparable.