Per tal d'incrementar la seva experiència d'usuari i millorar el servei mitjançant els seus hàbits de navegació, utilitzem "cookies" pròpies i de tercers. Si continueu navegant, considerem que accepteu que n'utilitzem. Més informació aquí.
X
Col·leccions
Títol: L'Abans d'Amposta
Subtítol: Recull gràfic 1875-1975
Col·lecció: Montsià
Pàgines: 856
Format: 31 x 22 cm
Enquadernació: Tapa dura
ISBN: 978-84-15232-27-8
Preu : 163.00 €
Llibre exhaurit temporalment!

L'Abans d'Amposta

Recull gràfic 1875-1975

Les historiadores ampostines Maite Subirats, Cinta Montañés i Júlia Idiarte fan un recull historiogràfic d’Amposta entre els anys 1875 i 1975, cent anys de la història de la ciutat explicada des d’un punt de vista antropològic.

El volum consta de vuits capítols. En el primer, el d’urbanisme, hi ha un apartat específic dels nuclis urbans i un altre dedicat als nuclis de Poble Nou del Delta i Balada. El segon capítol correspon al treball rural, amb els treballs a la Ribera, als sequers, els conreus de secà i de regadiu, la caça, la pesca i la ramaderia, i els diversos indrets i paratges. En el capítol de treball a ciutat es tracten els oficis tradicionals, els molins i les indústries. Els comerços, la restauració i la banca es desenvolupen al capítol quart. L’ensenyament escolar amb els centres públics, privats i religiosos, al capítol cinquè. En el capítol sisè hi ha les institucions i els serveis públics i privats. Les entitats sociorecreatives, les agràries i els gremis d’oficis així com les entitats esportives i els centres de lleure abracen l’espectre associatiu de la ciutat. En darrer terme, les festes i les tradicions, ordenades d’hivern a tardor, en què destaca Sant Antoni, Pasqua, les festes majors de l’Assumpció, la Puríssima i els gegants i els nanos.

Llibres Relacionats