Con el fin de incrementar su experiencia de usuario y mejorar el servicio mediante sus hábitos de navegación, utilizamos "cookies" propias y de terceros. Si sigue navegando, consideremos que acepta que las utilizemos. Más información aquí.
X
Colecciones
Título: MINES DE POTASSA DEL BAGES
Subtítulo: L'extracció d'un mineral preuat a tot el món
Autoría:
Colección: Esplendor
Páginas: 200
Formato: 22 x 26 cm
Encuadernación: Tapa dura
ISBN: 978-84-19239-35-8
Precio : 33.00 €

MINES DE POTASSA DEL BAGES

L'extracció d'un mineral preuat a tot el món

L’any 1912 es va descobrir a Súria un jaciment potàssic únic a Catalunya, el primer de la Península i el tercer del món. A partir d’aquell moment es va iniciar l’anomenada «febre de la potassa», una cursa sense precedents per descobrir nous jaciments d’aquest producte estratègic i essencial per a la fabricació d’adobs. Ràpidament es van construir instal·lacions extractives, primer, a Súria, i després a Cardona, Sallent i Balsareny, convertint així la comarca del Bages en un dels centres de producció d’aquest mineral més importants del món.
300 imatges històriques ens conviden a fer un recorregut per la Catalunya minera d’ara fa cent anys. Les primeres instal·lacions en superfície, tot i que incorporen avenços tecnològics rellevants, no són representatives de la transcendència d’aquesta activitat industrial. El veritable tresor d’aquestes imatges s’amaga sota terra, a molts metres de profunditat. Lluny de la superfície, tot un laberint subterrani de pous i galeries ens sorprèn per la seva magnitud i bellesa, però, alhora, ens evoca el treball esgotador d’uns miners que, mitjançant unes jornades laborals interminables i amb uns mitjans tècnics i de seguretat precaris, van ser capaços de traçar quilòmetres i quilòmetres de galeries. Una mirada a un món desconegut. Un viatge a la Catalunya subterrània.

Amb el suport:

Libros Relacionados